Dieren in je leven zijn bijzonder

  • door

Waarom zijn paarden zo speciaal voor ons mensen.

Paarden zijn niet voor iedereen hetzelfde. Als je paarden rijdt of wilt gaan berijden en je ziet het dier ‘maar’ als werktuig, object, dan is de verbinding tussen verzorger* en paard er niet. Hoewel het paard het duidelijk aangeeft dat het dat zou willen. Tegenwoordig zijn staan veel verzorgers, ja zelfs op beroepsniveau, van paarden open voor een (harts)verbinding met het paard. Die connectie bestaat dan uit ontdekken wat wel en niet werkt. Men maakt het vaak te moeilijk voor zichzelf door dingen in het hoofd te gaan bedenken……maar wanneer je vanuit je hart naar het paard kijkt en handelt gaat het eigenlijk als vanzelf. Respecteer het karakter van het paard, respecteer dat het een ziel heeft en emoties en dat ook een paard weleens een offday heeft, net als jij.

Je verbinden met paarden betekent dat je dingen loslaat, om het oneindige te betreden en te dansen met de geest van het paard, een magisch moment van wederzijds respect, harmonie en partnerschap. Door deze verbinding is alles mogelijk en kunnen we worden waar we onszelf maar op richten. Soms ontstaat deze band spontaan, zonder inspanning, soms is het iets waar we naar verlangen, dat ons steeds ongrijpbaar lijkt uit te dagen.

Onbewust, op onwaarneembaar niveau, heeft de mens blijkbaar een vaag vermoeden dat paarden kunnen helpen bij onze spirituele en emotionele overgave, dat zij ons een duwtje in onze spirituele ontwikkeling kunnen geven.

De getemde wildheid van een paard is onze link naar de ongetemde wildheid die in ons zit, de verborgen herinneringen van het menselijk bewustzijn uit een ver verleden. Dit is een krachtige energetische voetafdruk om ons mee te verbinden.

Een paard in je leven geeft je de kans op verschillende niveaus leren, het paard kan je leraar, gids en helper zijn. Iedereen die met paarden omgaat begrijpt wat ik hier mee bedoel. Het brengt je op ontdekkingsreis naar je diepere zelf, wie ben ik, wat wil ik, een paard brengt je voortdurend in een ontwikkelingsproces.

Bij EquiShen zijn er verschillende cursussen die je in staat stellen je werkelijk te verbinden met je paard. Dit gebeurt door middel van energetische oefeningen van bijvoorbeeld de chakra’s en aura’s van jezelf en het dier onder de loep te nemen en te helen. Het is niet alleen voor het paard, jij als persoon zult ook een sprong dichter bij jezelf maken.
Ditzelfde geldt in meerdere opzichten ook als je honden hebt. Voor honden en verzorgers is er een cursus waarin je leert naar je hond te kijken als individu met een ziel en emoties. Bij honden werkt het vaak nog intenser door omdat honden 24/7 om je heen zijn. Met als gevolg dat zij veel energie, positief en negatief, mee krijgen van de huisgenoten. En hierin zit dan vaak ‘het probleem’  in verborgen.

Alle cursussen worden op uw locatie gegeven. Dus ben je ergens op stal en je weet mensen bijeen te krijgen voor de cursus dan kom ik naar die locatie. Of als je bij een kynologenvereniging cursussen volgt kom ik naar die locatie.

*(Je leest dat ik niet spreek over ‘eigenaren’, een eigenaar is iemand
die een object bezit. En aangezien dieren een eigen ziel en bewustzijn hebben,
zie ik je als verzorger van het dier.)
Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *