biokinetics bijscholing

Sinds januari ben ik zo enthousiast bezig met bijscholing; Tuckerbiokinetics paard. Online  video’s en rapportages aanleveren aan een dierenarts/chiropractor, kwalificeren om tot het eerste certificaat te komen. Haar video’s bekijken en opdrachten uitvoeren met uitleg hoe en waarom. Webinars volgen en natuurlijk HET boek. Lang leven het internet!!

Wat is biokinetic

Eigenlijk heel simpel: beweging
Maar hoe beweeg je eigenlijk…Onder invloed van de zenuwen/hersenen worden opdrachten gegeven aan het spierstelsel, het spierstelsel zit vast aan je skelet. Doordat de spieren samentrekken of ontspannen ontstaat beweging.
Door blessure, leeftijd, ziekte kan de beweging verstoord raken.
Nu wordt vaak gedacht, bij een chronische blessure, dat waar je beweging hapert of pijnlijk is, dit ook de oorzaak ervan is. Negen van de tien keer is dit  niet zo. Vaak begint het met een kleine blessure, amper opvallend, die over het hoofd gezien wordt of na een val bijvoorbeeld.
Er volgt een sneeuwbal effect en, van bijvoorbeeld een start in de onderrug(minder mobiel), eindigt deze in het spronggewricht die duidelijk van zich laat horen en of zien. Of, erge last van de onderrug(minder mobiel) en de oorzaak ligt in atlas/draaier.

Dit zijn enkele voorbeelden, nu wil niet zeggen dat de gegeven oorzaken met het laten zien van blessure altijd hetzelfde is. En dit is waar deze modules onder andere over gaan. Het leren zien, ontdekken van oorzaken die de beweging doen haperen en het oplossen daarvan.
Deze voorbeelden zijn erg zwart/wit, er zit meer achter maar dan zou ik teveel uit gaan leggen dat het lezen vervelend wordt ;0).

Deze bijscholing geven de behandelingen en het geven van de cursussen (nog)meer inzicht, inhoud en draagt bij aan weer meer gerichte oplossingen. Samen met de acupressuur, massage en 2 modules  Jim Masterson, heb ik het voorrecht oplossingen en behandelingen aan paarden te bieden.
Niet te vergeten dat paard en ruiter/amazone een samenspel/team vormt, daarom neem ik deze ook altijd mee in het behandelingsplan.

Op voorhand: bij ziekte, verwonding eerst een dierenarts consulteren!
De behandelingen/cursussen zijn preventief gericht, oplossend gericht of onderhoudend gericht. Een diagnose wordt niet gegeven.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je ook leuk...