Luchtzuigen

Luchtzuigen

Uit klein onderzoek, door dierenarts J Getty, is naar voren gekomen dat luchtzuigen voortkomt uit te vroeg spenen van een veulen..

Zij claimt dat over het algemeen, luchtzuigen het resultaat is van te vroeg spenen van een veulen. Meestal wordt een veulen vanaf ongeveer 4 maanden gespeend, maatschappelijk aanvaard…Maar is het veulen hier mentaal emotioneel aan toe??? Deze vraag wordt meestal overgeslagen.

Wanneer het dan toch te vroeg gespeend is veroorzaakt dit luchtzuigen, later maagzweren, tandpijnen, hyoidbeen beschadigingen. 1+1=3

Een andere groep, bij wedstrijdpaarden komt ook luchtzuigen, dit wordt dan weer teruggelegd bij teveel op stal staan, (te)weinig binding met ruiter/verzorger, te weinig sociale omgang met andere paarden, geen keuze vrijheden hebben. Het paard is, in dit geval, een gebruiksartikel waar (te) weinig aandacht besteed wordt aan het mentaal emotioneel welzijn van het paard.

Vaak zie je bij deze paarden afwijzend gedrag, verstoppen, het laat maar gebeuren gedrag, slecht binding aangaan (met ruiter of ander paard), overeten. Het paard is slecht geaard en kan hierbij wat hulp gebruiken.

De negatieve energieën hebben ervoor gezorgd dat het 1e en 2e chakra niet meer optimaal werken of geblokkeerd zijn. Zo’n blokkade heeft op heel zijn fysieke systeem en gedrag invloed.
Heb je ervaring met zo’n paard en wil je meer weten of helpen? Je kunt mij benaderen voor een behandeling (hoewel dit niet in 1x kan en dus meerdere nodig zijn) of zou je dit willen leren? Mail of bel voor info


Dier en recht heeft een mooi overzicht van de emotionele emmer van een paard. Gelukkig denken steeds meer ruiters en eigenaren na over het emotionele welzijn van het paard. En ik begrijp dat niet alles mogelijk is, ik hoop dan maar dat het tekort aangevuld wordt met heel veel liefdevolle aandacht aan het paard en zijn tomeloze inzet voor de eigenaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je ook leuk...