Essentiële oliën voor je paard

Waarom essentiële oliën, aromatische oliën  gebruiken bij een paard?


Er zijn, uit onderzoek (zoek in Google: onderzoek naar invloed van geur, en je vindt ontzettend veel onderzoeken} , bewijzen dat oliën invloed hebben op het lichaam, hersenen en gedrag. Zo ook bij paarden.

Paarden zijn een kei in het gebruik van hun 5 zintuigen, het is noodzakelijk voor hun overleving. De geurcellen bij mensen is 30.000.000, bij paarden x duizenden. Hun sterke geur is van levensbelang bij het grazen, zij moeten ruim op tijd giftige planten ontdekken tussen het grazen door. Kijk eens een tijdje bij je paard als het staat te grazen, vaak drukt je paard, zonder iets te happen, de neus in de grond als aftasting voor geuren. Maar zelfs ook gewoon geuren in de lucht.

De invloed van geur op de hersenen kan zover gaan dat het het karakter kan helpen in balans te komen. Ik hoorde van een klant dat haar paard de laatste tijd vaak snuffelde aan de lavendel, angstig vroeg zij zich af of dit giftig was. Je kunt er vanuit gaan dat het paard de geur nodig heeft…het bleek dat haar paard gestrest was omdat er veel spanning in en om het huis van haar was vanwege een aankomende scheiding. Zo zie je, omgeving heeft invloed op je paard.

Er zijn do’s en dont’s in het gebruik van essentiële oliën bij paarden (überhaupt bij dieren).
Don’t
– gebruik de olie puur op het dier
– in waterbak of voerbak (inwendig)
– dwing je paard de geur niet op, laat je paard los in de stal staan wanneer je zover bent

Do
– gebruik eerst de olie, 1 druppel verdunt in water of een olie, op jezelf zodat het paard er aan kan wennen.
– laat het paard na een paar dagen, wanneer je de olie verdunt op je handen wrijft, er aan ruiken
– pas dan kun je het flesje aanbieden zodat je paard er zelf aan kan ruiken.

Er zijn zoveel geurmoleculen die invloed op de hersenen, gedrag en fysiek hebben dat daar al heel veel over geschreven en genoteerd is.
Ik heb veel ‘uitgeprobeerd’, in behandelingen gebruikt en wil je graag helpen bij het samenstellen en/of vinden naar de beste remedie voor je paard.

Heeft je paard bepaald gedrag dat ‘storend’ is of nog last van trauma, reizen, of zou je zelf iets willen, mail of bel voor informatie en/of afspraak

Je krijgt een vragenlijst, we hebben een informerend gesprek en ik wil graag een foto van je paard, daarna stel ik een olie samen helemaal gericht op je paard. Dit alles voor de voorjaarsprijs van totaal €30,00, incl. verzendkosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je ook leuk...