EquiShen Introductie chakra’s bij paarden

  • door

Tijdens de introductie cursus chakra’s bij paarden, neem ik je mee in deze wonderlijke maar, reële, energetische wereld.
Het begin is een klein stukje geschiedenis, onderwerpen per chakra die je veel duidelijkheid geven in; interactie, invloeden, oefeningen, balanceren van chakra’s bij de paarden maar ook bij jezelf.
Tijdens de cursus neem ik je ook mee in werken met oliën, edelstenen en kleuren. Deze onderdelen zijn inbegrepen en krijg je er dus bij. Je krijgt van alle chakra’s oliën en stenen om tijdens de oefeningen extra ondersteuning te geven.

Chakra’s, stukje geschiedenis

Net als dat TCM al meer dan 5000 jaar oud is en zijn sporen verdiend heeft, komen Chakra’s ook al zo lang voor én terug in de geschiedenis bij verschillende culturen/mythologieën.
De regenboogkleuren als archetypisch symbool;

  • Bij de Hindoes schiep Maya de wereld uit 7 sluiers met de kleuren van de regenboog
  • In Egypte waren het de 7 stola’s van Isis
  • In het Christendom de 7 sluiers van Salomon
  • Voor de Babyloniërs was het de met edelstenen in regenboogkleuren ketting van Isjtar
  • Voor de Grieken de gevleugelde Iris die de boodschap van de Goden naar de mensen op aarde bracht.
  • Bij de Kelten de pot met goud aan het einde van de regenboog wat de Heilig Graal symboliseerde

Zo’n 5000 jaar geleden in de oude Veda’s van India werd er al naar de chakra’s verwezen. In de jaren 20 werd het naar het Westen overgebracht door Arthur Avalon met zijn boek ‘The serpent power’.

De invloed van opvoeding, school, relaties = energie

De tocht door de chakra’s is een alchemisch proces van steeds toenemende verfijning, dat licht en schaduw verenigt, mannelijk en vrouwelijk, geest en materie. En dit alles in de smeltkroes van lichaam en psyché.

Het Turkse woord voor regenboog betekent letterlijk brug. Het is dan ook de brug die wij moeten gaan ontdekken tussen lichaam en psyche en zijn uitwerking daarvan.

Een chakra is een centrum van activiteit dat levensenergie ontvangt, assimileert en uitdrukt.
Vrij vertaald betekent chakra, wiel, het verwijst naar een draaiende cirkel van bio-energetische activiteit voortvloeiend vanuit de belangrijkste zenuwknopen die vanuit de wervelkolom vertakken.
We kennen 7 hoofdchakra’s maar er zijn er veel en veel meer. De 7 hoofdchakra’s staan in correlatie met elkaar en geven uiting aan onze basisstaat van zijn.

Chakra’s hebben een krachtige uitwerking op lichaam en psyche, aangezien ze de uitdrukking zijn van de belichaming van spirituele energie op stoffelijk, het aardse, niveau, net als emotie op onze ademhaling, hartslag, stofwisseling een uitwerking kunnen hebben.
Chakra’s beïnvloeden onder andere ons gedrag, gedachten, lichaamsfuncties, chronische kwalen.

Chakrapatronen zijn diep in de kern van lichaam-geest geïntegreerd en houden sterk verband met ons lichamelijk functioneren maar ook hoe wij tegen de wereld aankijken-ontvangen, ons karakter, ongemerkt, beïnvloeden. (Het denken, voelen, omgaan met situaties etc).

Chakra’s kunnen we dus zien als de bio-computer van en voor onze energie.
De chakra’s bevatten geprogrammeerde subroutines, verkregen uit opvoeding, omgang, stellingen, verwachtingen, etc., die vorm geven aan gedrag.

Al het voorgaande over chakra’s zijn dus beïnvloedbare energieën die hun inwerking op de eigenlijke status van een chakra hebben. En die geuit worden in lichaam en geest (gedrag, karakter).

De energie

De energie van de chakra’s lopen van boven naar beneden. Van boven naar beneden noemen we de manifesterende stroom, van beneden naar boven, de bevrijdende stroom.
Wanneer een chakra verstopt zit of blokkeert, dan kan het niet in de bevrijdende vorm naar boven of, manifesterende vorm naar beneden de energie doorgeven. Dit uit zich in kwalen, gedragingen door geprogrammeerde subroutines. Dit kunnen negatieve of positieve gedachten zijn, valse of opgelegde overtuigingen etc. (gedachten zijn krachten!)
Meestal wordt dit alles gedaan om te overleven in een bepaalde situatie/fase van het leven.

Het is een hele uitdaging om al deze invloeden van opvoeding, vrienden, de maatschappij aan te pakken, te willen (dus kunnen) zien en er mee aan de slag te gaan.

Tijdens deze cursus zul je eye-openers voor jezelf gaan krijgen, want ook jij hebt invloed op dit energetische systeem bij je paard en je hebt energetisch al in het leven veel meegekregen. En, je hebt vast wel gehoord ergens dat je paard jouw spiegelt… Geen paniek! Geen schuldgevoel! Laat het gebeuren, probeer inzichtelijk het voor jezelf te vertalen wat nodig is, zodat jij je paard hier ook bij kunt helpen. Alles in liefde voor jezelf en je paard, dat is het belangrijkste.

Voor meer informatie of aanmelden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *