Mijn naam is Yola en al zeer jong ‘behebt’ met het ‘love animal’-virus. Ik speelde vroeger niet met poppen maar met de wilde kittens die ik weer ergens opgedoken had. Ik had dan wel een poppenwagen gekregen maar, die werd gevuld met de kittens, tot ergernis van moeders.
Na de middelbare school wilde ik perse naar Deurne, hiervoor een jaar of 3 stage gelopen en twee jaar volbracht. Helaas is daar niet echt je brood in te verdienen, dus werd het paraveterinair tot 1994. Tussen Deurne en paraveterinair nog dik een jaar naar Amerika geweest.

De interesse in het zoeken naar een alternatief voor paarden, honden en katten bij de aanpak van fysieke kwalen en gedrag, is gekomen toen ik 9 jaar als paraveterinair werkzaam ben geweest bij een homeopathisch dierenarts. Naast homeopathie was fytotherapie(kruiden) een makkelijke volgende stap en als laatste zijn daar de Schusslerzouten bijgekomen en Bach remedie. Daarnaast heb ik via Diana Thompson mijn acupressuur certificaat behaald, met als extra studiemateriaal via N. Zidonis.

Shen is de algemene betekenis van ‘goddelijk wezen’ Equi(ne) is paard, samengevoegd, ‘het goddelijke wezen paard’.
En dat is het, een wezen met emotie, karakter, eigenwaarde, een fysiek en een ziel.
In mijn werk met paarden is dat niet iets dat abnormaal is, het is gewoon zo.
Graag deel ik deze bewustwording met andere, via mijn cursussen kan dat.

De basis ligt in het begrijpen van energie, dat deze altijd aanwezig is en waar alle levende wezens niet zonder kunnen. Ook de aarde geeft energie, het magnetisch veld, als dat niet zo was zou er niets kunnen leven. Deze min en plus polen, die altijd aanstaan, geeft leven en onderhoudt het leven.

‘the basics of live’ is energie.
Jouw lichaam straalt energie uit en heeft energie, je kunt vaak al aan de persoon zien en, sommige voelen dat, in wat voor energie jij zit. Boos, verdrietig, angstig, blij, sprankelend etc.
Het lichaam is opgebouwd uit cellen, in deze cellen zitten plus en min polen. Zijn deze uit balans, ontstaat er ziekte.
Bij paarden is dit net zo, en het gaat nog verder….

Wanneer er energie tekort is, veroorzaakt dit blokkades in het systeem, het lichaam. Denk maar aan je eigen fysiek, wanneer mensen depressief zijn veroorzaakt dit allerlei lichamelijke klachten, de somatische klachten. Maar de oorzaak ligt vaak ergens anders, in dit geval de depressieve toestand, voortkomend uit…..

De lichamelijke energie wordt door wielen, de chakra’s, door het lichaam gevoerd, het is de bio-computer die vorm geeft aan gedrag, het fysieke welzijn en de emotie.
In de cursussen leer je de combi’s te leggen tussen body – mind – spirit bij paarden. Een lichaam is niet een verzamel ding van stelsels organen botten spieren maar, holistisch, het werkt samen als 1 geheel.
Externe zaken zoals, voeding, hoe wordt het paard behandeld, binnen/buiten staan, omgeving, andere paarden, verhuizing, wedstrijd etc zijn factoren die van invloed zijn en het body mind en spirit in balans te houden.
Door een holistische kijk te nemen naar je paard, ontdek je hoe jouw energie en die van de omgeving invloed uitoefenen op je paard.
We betrekken alle invloeden en gaan proberen de blokkades weg te werken door een energetische benadering (het in balans te brengen van de chakra’s) of door acupressuur.
In de cursussen heb ik al deze disciplines samengevoegd.

Als gevolg van deze kennis leer je op een holistische manier te kijken en te werken. Je werkt met het totaal; het dier, zijn omgeving (mens en dier), voeding, stalling, weidegang, kudde etc.

gediplomeerd/gecertificeerd (BATC geaccrediteerd)

Docent biologie (Windesheim)
Acupressuur paarden (Amerika)

Medicinale Bloedzuiger therapie/Hirudo therapie (bloedzuigertherapienederland)
Bach-bloesem/Schusslerzouten/aromatherapie (de groene linde)
Dierentolk ( de zomerhof)
Chromotherapie (aura soma)
Specialisatie energetisch dierentherapeut (civas)
Homeopathie/fytotherapie voor dieren (9 jaar paraveterinair homeopathisch dierenarts)
Equine Taping (equi tape)
Paraveterinair (LOI)
Reiki voor dieren (centre of excellence)
Holistichorseworks:
Level 1 Musculoskeletal unwinding
Level 2 Equine Cranio Sacral unwinding and advanced applied kinesiology


noot: bij ziekte en/of verwondingen eerst een dierenarts consulteren.
Natuurgeneeswijzen kunnen ter ondersteuning zijn bij de reguliere geneeskunde.